Как са изчезнали 3.8 милиона лева от банкови сметки на футболната

...
Как са изчезнали 3.8 милиона лева от банкови сметки на футболната
Коментари Харесай

Как изчезнаха 3.8 млн. лева от сметки на Мартин Петров

Как са изчезнали 3.8 милиона лева от банкови сметки на футболната звезда Мартин Петров? Този въпрос разяснява през днешния ден икономистът Владимир Каролев, откакто вчера в. " Труд " написа, че Петров е подал сигнал в Софийска градска прокуратура.

Според информацията, която Петров към този момент не разяснява пред друга медия, той е имал персонален банкер - жена на име Ирина Ч.А., която била упълномощена да оперира със сметките му. През август той открил, че Ирина е била освободена от банката 10 месеца по-рано и че сумата липсва.

Поискал инспекция и открил, че " в интервала 2007 – 2017 година без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки ", написа вестникът.

Ето това съгласно Каролев е доста малко евентуално.

Първо, това 10 години ме тормози, съобщи Каролев пред Нова тв, който е безапелационен, че в случай че се е случило, такова нещо не може да стане със съдействието на банката и не може да бъде осъществено от един-единствен чиновник. По мнението на икономиста в случай че е направена такава машинация, тя е станала след напускането на служителката.

" Преди години имах такива взаимоотношения с банка, не в България, и всички транзакции бяха правени с експлицитни нареждания от моя страна - освен с автограф, обаждали са се по телефона, когато съм изпращал по факс. Когато виждат, че идва от моя автограф и че това е моят автограф, се обаждат и питат аз ли върша това разпореждане ", сподели Каролев, обяснявайки за какво се съмнява в описаната в обявата скица.

Той акцентира, че банковият чиновник получава пълномощие за напълно съответни дейности, от които не може да се отклонява.

" Вижда ми се невероятно, в случай че не става въпрос за машинация. Не знам дали проведена незаконна група не звучи пресилено, само че един човек не би могъл да направи това. Не може един чиновник да го направи. В нареждането той би трябвало да показа документ за това пълномощие. В документа написа какво тъкмо би трябвало да се направи. Това пълномощие е в съответния клон на банката. "

Много ще се учудя, в случай че банка има виновност в тази ситуация, вметна Каролев и заключи, че " може би става въпрос за машинация и небрежност на клиент на банката ". Ако клиент ползва здрав разсъдък, това не може да се случи, уверен е той.

Ако банката е отговорна, 100% ще се възстановят тези пари на господин Петров.

От банката не разясняват случая, базирайки се на отбраната на клиентите с банкова загадка.

По случая има формирана кореспонденция, само че наблюдаващият прокурор към момента не се е произнесъл.

Българска народна банка също прави инспекция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР